NGView  

  

Ismertető   
Képernyők 

 

Letöltés 

 

Regisztráció 

 

Támogatás 

 

 

Ismertető

Az NGView egy ingyenes képnézegető program, néhány speciális funkcióval ellátva, amelyek főként digitális fényképezőgépek által készített JPG képek nézegetésekor lehetnek hasznosak: 

  • JPG állományok EXIF (Exchangeable Image File Format) adatterületére megjegyzések írhatók. Mivel nem külön adatbázisba kerülnek a megjegyzések, hanem a JPG állományba, így egy kép másolásakor, e-mail-ben küldésekor is megmarad a beírt szöveg. Nem sérül a kép sem, pl. nyomtatáskor az eredeti fotó nyomtatható. Ráadásul akár 64 Kbyte hosszú megjegyzés csatolható a képekhez.
  • A megjegyzések, EXIF adatok, és még néhány egyéb fájl információ megjeleníthető slideshow közben.  A megjelenítendő mezők kiválaszthatóak. Felrakható a JPG állományba írt megjegyzés, bármelyik EXIF mező, az állomány neve, dátuma.
  • JPG állományok egy kattintással kisebb méretűre konvertálhatóak, az EXIF adatokat megőrizve.  Ez akkor hasznos, ha pl. Interneten keresztül (e-mail, FTP, stb.) vagy kis kapacitású adathordozón (pl. USB pendrive) kell a képeket továbbítani. Ilyenkor egy 5-6 MPixeles, 2-3 Mbyte-os kép helyett akár egy 100-200 KByte-osra konvertált kép készíthető az NGView programmal, miközben a fényképezőgép által rögzített EXIF információk (pl. dátum, kamera típusa, stb.) és a hozzáfűzött megjegyzések megmaradnak.
  • HP fényképezőgépek által készített JPG állományokba ágyazott wav hangfelvételek lejátszhatóak. HP Photosmart 720 , 850 és Photosmart 945 –ös kamerákkal készített hangfelvételes képekkel tesztelve, de elvileg minden HP kamerával kompatibilis a program. (Más kamerák hangfelvételeinek lejátszása is tervbe van véve, ha sikerül teszt képeket és információt beszerezni kiolvasás módjáról.)
  • Képes a többoldalas TIFF formátumú képek kezelésére. 
  • Megnézhetőek és slidehowba illeszthetőek az MPG formátumú videoklippek.  A fényképezőgépek által készített rövid videoklippek lejátszására is alkalmas. 
  • A Windows intézőjében megszokott módon fájlműveletek végezhetőek. A képek könnyen és gyorsan átnézhetőek, másolhatóak, törölhetőek, átnevezhetőek, rendszerezhetőek, akárcsak a Windows intéző felületen.
  • Kisméretű. Mivel az NGView csak kb. 1.5 MB méretű,  könnyen hordozható, akár e-mailben is elküldhető vagy egy kisebb USB pendrive-on is elfér.
  • Nem kell telepíteni. Mivel az NGView csak egyetlen EXE kiterjesztésű futtatható programból áll, nem kell telepíteni, és ebből adódóan nem kell rendszergazdai jogosultságokkal rendelkezni a számítógépen a futtatásához.
  • Angol, holland, lengyel, magyar, szlovák, szerb kezelő felület