Július 1-től indul a NAV online számla 2.0 rendszere és ezzel egyidejűleg a NAV kötelezővé teszi minden belföldi adóalany részére kiállított számla online feltöltését, értékhatártól függetlenül.

A kapcsolódáshoz a következő lépéseket kell elvégezni:
 1. Frissíteni az Eusys számlázó szoftvert a legfrissebb verzióra.
 2. Telepíteni kell a NAVCOM nevű programunkat, amit igyenesen bocsátunk a felhasználók rendelkezésére.
 3. A NAVCOM-ba be kell írni a NAV Online Számla rendszerében regisztrált technikai felhasználó adatait.

Frissítés

Az eusys felhasználóknak a programon belül a frissítés gombot kell megnyomniuk annak érdekében, hogy mindig a legfrissebb eusys verziót használják.
Ha Ön eusys felhasználó, akkor Önnek a NAVCOM programot külön kell telepítenie. Ez nagyon fontos, kérjük, ezt a lépést ne felejtse el!

A NAVCOM telepítése

Töltse le az ide kattintva elérhető NAVCOM telepítő programot, majd telepítse fel. Ügyeljen a Windows-ban a megfelelő jogosultságok meglétére. Bizonyos operációs rendszerek esetében csak megerősítés után fogja tudni telepíteni a programot.

A NAVCOM telepítő kitalálja a telepítés útvonalát, ezt csak indokolt esetben változtassa meg!

A NAVCOM beállítása

A sikeres frissítést követően a Windows értesítő sávjában megjelenik a NAVCOM ikonja.
A NAVCOM kliensnek két nagyon fontos feladata van. Az egyik, hogy Ön a NAVCOM-ot megnyitva a valamennyi beküldött számlával kapcsolatos eseményt láthatja, így pl. a beküldést, a NAV választ, stb. Minden eseményhez az időpont és a NAV üzenete is látható. A NAVCOM másik feladata, hogy Ön itt tudja beállítani azokat a vállalkozásait, melynek nevében Ön már regisztrált a NAV online számla portálon.
 • Kattintson rá az egér jobb gombjával a NAVCOM fenti képen látható ikonjára, és válassza ki a Cégek menüpontot.
 • Kattintson az Új cég regisztrálása gombra és töltse ki a megjelenő űrlapot! Ide kell majd bemásolni a NAV online számla honlapjáról a technikai felhasználó létrehozásakor kapott adatokat. A jelszó megadásához kattintson a képen zölddel jelölt  „…” gombra.

A NAV által használt kifejezéseket piros színnel jelöltük.

 • Program: Válassza ki az Ön által használt programot.
 • Adatbázis azonosító: az adott cég adatait tartalmazó adatbázis nevét kell beírni, pl: C:\EuSysDEMODEMO.FDB. Az útvonalat az eusys elindítása után a Ctrl+Shift+F12 billentyűkombinációval megjelenő ablakban lehet kiolvasni.

 • NAV adatok: értelemszerűen a NAV regisztrációkor megkapott adatokkal kell kitölteni.
 • Cégnév: az adott cég neve, csak a felhasználói felületen való könnyebb eligazodást segíti, nem kerül beküldésre.
 • Adószám: a cég adószáma.
 • Sorozatszám: a számlázóprogram sorozatszáma. Számla beküldésekor a NAV szervernek átadásra kerül. A sorozatszámot szintén a Ctrl+Shift+F12 billentyűkombinációval megjelenő ablakban lehet kimásolni. Az eusys programok sorozatszáma egy 5 jegyű szám, aminek az első karaktere 2-es számjegy. A sorozatszámot az eusys főmenüjében (bejelntkezés után megjelenő ablak) alsó részében, a “Program információk” feliratú kockában találja.

Az adatok feltöltését követően nyomja meg a Rendben gombot.

Máris számlázásra kész!

Ha nem biztos a dolgában, akkor a NAVCOM felületén kattintson a Kapcsolat tesztelése gombra, és ellenőrizheti a sikeres kapcsolódást.

Szoftvereink a számlabeküldést automatikusan végzik a telepítés és beállítás után, a szoftver használójának ezzel nincs egyéb teendője. Mindegyik programunk tudja, hogy mely számlákat kell átadnia a NAVCOM-nak beküldésre, és melyeket nem, de az első néhány számlát mindenképp érdemes ellenőrizni a NAVCOM kliensben, a helytelen NAVCOM beállítások (pl. rossz jelszó, rosszul megadott adatbázis azonosító, stb.) miatt bekövetkező károkért a felelősség a felhasználót terheli.

További segítség, információ

Amennyiben segítségre van szüksége, kérjük, keresse ügyfélszolgálatunkat a www.szamado.eu oldalon, készséggel segítünk. Ha Ön free (ingyenes) verziót használ és kérdése van, kérjük keresse fel Facebook csoportunkat vagy rendelje meg szolgáltatásunkat és mi mindent beállítunk Önnek.

NAV Infóvonal: 1819 telefonszám, 7. menüpont, 1. almenüpont – Jogszabály értelmezése, 2. almenüpont – Informatikai segítségnyújtás)