Szerző: Kornis György

Szerző: Kornis György

Egyetemi, kutató körökben hagyomány, hogy azokat a kollégákat, akiket nagy szeretet és tisztelet övezett munkásságuk során, nyugdíjba vonulásukkor kollegáik megünneplik. Számomra úgy hozta a sors, hogy műszakiak nem, valamilyen művészeti vagy bölcsész területen tevékenykedők annál többen vannak az ismeretségi körömben. Így voltam is néhány ilyen nyugdíjazási rendezvényen. Megható, ahogyan a tollforgatásból (is) és verbalitási képességeikből (is) élő kollégák hogyan írnak, beszélnek szeretett munkatársaikkal eltöltött hosszú közös évekről, emlékekről.

Azt nem tudom, hogy nekem sikerül-e annyira szépet írnom, de minden esetre tény, hogy a SZÁMADÓ egy, a kezdetek óta velünk lévő ikonikus alakja a mai napon nyugdíjba vonul. Ő az első pillanattól velünk volt, és bár nem mondhatnám, hogy ő határozta meg az irányokat, de azt biztosan állíthatom, hogy mindenki, aki a SZÁMADÓ-t valaha is ismerte, annak kapcsán azonnal rá gondolt, ő „ugrott” be neki. Az első pillanattól, aminek éppen most van 25 éve! 25 év kitartó és fáradhatatlan szolgálat után következik a jól megérdemelt pihenés. Igen, a logónkban szereplő birkánk 9125 napnyi hűséges szolgálat után nyugdíjba vonul.

A visszavonultatott SZÁMADÓ-logó

A visszavonultatott SZÁMADÓ-logó

Szép teljesítmény egy birkától, megnéztem, ilyen hosszú ideig még egyetlen birkácska sem élt. Ő viszont igen, és nyugdíjas korában sem hagy el minket teljesen. Az a 48 darab plüss birka az irodánk szekrénye tetején továbbra is ott mosolyog ránk, és emlékeztetnek azokra a sokakra, akik nekünk ajándékozták őket.

Éppen ugyanekkor, 9125 nappal, másképpen 1.300 héttel, másképpen 300 hónappal, másképpen 25 évvel ezelőtt küldtük ügyfeleinek az első SZÁMADÓ hírlevelet, természetesen rajta a mi kis birkánkkal. Kicsit személyes dolog ez, hiszen e 300 hírlevél döntő többségét én magam írtam.  Más következik ezután.

Hónapok óta dolgozunk a SZÁMADÓ megjelenésének vizuális megújulásán. Mostanra időzítettük a bejelentést is, és azt is, hogy a legfontosabb változásokkal megjelenünk.

Új logó és új felhasználói felületek

A birkás logót egy korszerű, egyszerű és ikonként is jól funkcionáló logóra cseréltük. Ezzel együtt valamennyi SZÁMADÓ program megjelenése megújul. Nem lesz már benne a nyugállományba vonult birka, helyette korszerű logó, új a színvilág, sőt egyénileg be is állítható skinek, mások az ikonok, a képernyős gombok.

A menürendszer szerkezete nem változik, tehát a munka során csak a vizuális megjelenés az új, minden más a régi helyén található. A jelenlegi hivatalos, letölthető, 1.17-es verziót használó ügyfelek csak az új, 2.0-ás verzióra való áttéréskor fognak majd találkozni az új arculattal. Az 1.18-as (terveink szerint csak átmeneti) verziót használó felhasználók hamarabb fognak találkozni a változással: akihez bármilyen javítás, fejlesztés miatt friss program került, az napokon belül már az új megjelenéssel fog találkozni.

 

További újdonságok:

  • Megszűnik a pdf-ben kiküldött hírlevél. Új megjelenés, új küldési megoldás, új tartalom.
  • Az egyenlegközlő és az esemény-összesítő, a havi kód stb. nem kerül kiküldésre, online a weboldalról elérhető, és hamarosan a menüből is elérhető lesz.
  • Weboldal: természetesen szintén megújulás következik webes felületeinken is.
  • Megszűnik a free felhasználók fóruma. Helyette már be is vezettük a Facebookon a SZÁMADÓ felhasználói csoportot, ott lehet kérdéseket feltenni a jövőben.

 

Kornis György | kereskedelmi vezető