Skip to main content Skip to search

Számla feltöltés a NAV-hoz

Hogyan működik a számla feltöltés a NAV-hoz?

A feltöltés két fő komponensből áll, az egyik a NAVCOM segédprogram, mely felelős a Számadó szoftverekkel kiállított számlák feltöltéséért a NAV szervereire. Ennek meglétét szükséges ellenőrizni és amennyiben még nincsen telepítve, minden Számadó, Compakta és Eusys program mellé fel kell installálni.  A NAVCOM beállításához szükséges adatokat a NAV ONLINE SZÁMLA oldalon, regisztráció után lehet beszerezni.

A NAVCOM szoftver letölthető innen:

2020.07.01-től kötelező lesz a NAV 2.0 protokoll használata, amit az itt letölthető NAVCOM 2020.03.25-én kiadott frissítése már támogat. Amennyiben van internet kapcsolat a gépén és nem szerver operációs rendszert használ, ez a frissítés automatikusan lefut egy újraindítást követően, így további teendője nincsen. Amennyiben nem sikerül a beállítás a “Számlázók felkészítése” oldalon talál további segítséget vagy rendelje meg “Online Számla Helpdesk” szolgáltatásunkat.

Mi kell még a sikereses feltöltéshez ha már a NAVCOM működik?

A másik fő komponens maga az eddig is használt ügyviteli szoftver, így azt is alkalmassá kell tenni a feltöltésre egy frissítés lefuttatásával. Ez Eusys számlázó esetében a frissítés gomb megnyomásával megtörténik és további teendő nincsen, a Számadó és Compakta termékekhez pedig az alábbi linken találhatók a frissitőcsomagok:

SZÁMADÓ, COMPAKTA FRISSÍTÉS

Amennyiben nem szeretne a fentiekkel időt tölteni, vegye igénybe “Online Számla Helpdesk” szolgáltatásunkat és mi a teljes folyamatot végig visszük, illetve egyedi vállalairányítási rendszerek esetében, kérjük az ügyfélszolgálatnál jelezze igényét a frissítésre.