fbpx
Skip to main content
Hibrid ERP

Hibrid ERP

A Számadó az egyike a legjobb ERP rendszereknek.” Ez az a mondat, amelyet minden ERP rendszer értékesítője bátran elmondhat saját rendszeréről, és mi is ezt mondjuk és gondoljuk a Számadóról. A kérdés tehát nem az, hogy melyik a legjobb, hanem arra kell választ kapnunk, hogy miben más.

A Számadó hibrid rendszer és komplex rendszer. A szavak nem szokványosak, így mindkettő tekintetében magyarázatot kell kapnunk.

A hibrid rendszer jellemzően olyan rendszerre utal, amely különböző típusú vagy technológiájú elemeket kombinál egy adott cél vagy funkció elérése érdekében. Általában olyan rendszert jelöl, amely több komponens vagy technológia erősségeit használja ki egy adott alkalmazás vagy terület teljesítményének, hatékonyságának vagy rugalmasságának javítása érdekében.

A komplex rendszer számos egymással összekapcsolt és egymástól függő komponensből vagy elemből áll, amelyek együttesen olyan tulajdonságokat és viselkedést mutatnak, amiket az egyes komponensek tulajdonságai és viselkedése alapján nem lehet könnyen megjósolni. A komplex rendszerekre gyakran jellemzőek a visszacsatolási ciklusok és a komplex jellege miatt kialakuló tulajdonságok. A komplex rendszerek kivitelezéséhez modellezési és rendszerdinamikai ismeretekre van szükség.

Mindkét meghatározás igaz a Számadó rendszerre.

Mit jelent a hibrid tulajdonság a Számadóban? Sokféle elem kombinált használatát. Ezek közül csak a leginkább jellemzőket érdemes említeni:

 1. A Számadót lehet használni on-premise rendszerként teljes komplexitásában (ennek kifejtése a következő fejezet) egy saját, zárt belső hálózatban. Ebben a környezetben egy vagy több szerver szolgálhat ki sok felhasználót. A felhasználók csoportokba szervezhetők, a csoportok részére pedig ki lehet alakítani azt a kényelmes környezetet, amiben minden eszköz rendelkezésre áll. A dolgozó képernyőjén csak azok a funkciók jelennek meg, amire szüksége van, nem tévedhet el olyan területre, ahol akaratlanul is kárt okozhat. A biztonságos belső on-premise rendszer nem zárja ki a távoli felhasználókat sem, így akár egy országos hálózat is felépíthető ebben a környezetben.

 2. A Számadót lehet használni felhő alapú szolgáltatásként. Ehhez a Számadó biztosítja azt a biztonságos felhő alapú környezetet, amelyben a teljes komplex rendszer elérhető. Nem kell gondoskodni a szerverek üzembiztonságáról, a hardverek avulása okozta gépcseréről, rendszergazdáról. A Számadó teljes funkcionalitása ebben a környezetben elérhető, mintha on-prem rendszere volna. A helyi rendszergazdának csak a kliens gépek karbantartása, valamint az egyes felhasználók munkakörnyezetének biztosítása a feladata.

 3. A Számadó egy internet böngésző segítségével biztosít olyan üzemmódot, amelyben addig amíg a felhasználók egy része az on-premise vagy a felhő alkalmazásban dolgozik, addig az ügyfelei elérhetik a rendszer olyan felületeit, amelyekre szükségük van. Lehet ez bármely tranzakció elfogadása, egy megállapodás jogérvényes jóváhagyása, vagy csak egyszerű listák, vagy elemzések megtekintése. Ilyen a BI (üzleti intelligencia szolgáltatás), a dokumentumok mesterséges intelligencia által támogatott kezelése vagy bármely alrendszer kiszervezése.

Mit jelent a komplexitás a számadó rendszerben?

Általában az ERP rendszerekben az alrendszerek között természetes adattranszferek tartják a biztonságos üzemmenetet. Más rendszerek elemzését mellőzve mondhatjuk ki, hogy a Számadó ERP rendszere olyan komplex rendszer, amelynek minden funkcionalitását egyetlen program szolgálja ki. Az egyes alrendszerek a Számadóban ténylegesen nem elkülönített IT komponensek, hanem minden alrendszer közvetlenül fér hozzá a Számadó globális rendszeréhez. Ez a programtervezés és -fejlesztés már a kezdetektől tudatosan a Számadó alaptulajdonsága volt és marad. A Számadóban egy alrendszer megalkotása lényegében a menürendszer szabadon tervezhető kialakítását jelenti, mivel számos egymással összekapcsolt és egymástól függő komponensből vagy elemből áll, amelyek együttesen olyan tulajdonságokat és viselkedést mutatnak, amelyek csak egy komplex rendszerben találhatók meg (visszacsatolások és kölcsönhatások). A rendszerben rengeteg visszacsatolás van, ezért minden új lépésnek kiszámíthatónak kell lennie. A komplex rendszer kölcsönhatásainak viselkedése a szoftver fejlesztésekor a tervezőktől mély elemzést kíván, mivel a komponensek nem függetlenek. A visszacsatolások azonban rengeteg lehetőséget biztosítanak a mélyebb üzleti elemzésekre, legyen ez raktártér-kihasználás, helyretárolás vagy beszerzés, vagy akár logisztikai optimum megoldása.

Az így tervezett rendszer sajátossága, hogy a feladatok megoldása add-on programokkal is kezelhető. Mit is jelent ez? Például azt, hogy a Számadóhoz lehet írni olyan, a Pascal program szabályait követő programot (szkript), amely a komplex alaprendszer elemeit felhasználva gyors és akár saját erőforrásra támaszkodó megoldása lehet egy speciális feladatnak. Egyszerűbben fogalmazva: a Számadó „kívülről”, akár felhasználó által is programozható. De hasonló rugalmassággal készíthetők egyedi kimutatások, listák, felhasználói szintű ismeretek birtokában.

Számadó hírek

Munkásságunkról olvasmányosabb formában - böngésszen a legfrissebb történetek között!

SZÁMADÓ VÁLLALATIRÁNYÍTÁSI RENDSZER
A legjobb alkalmat várta, hogy vállalatirányítási rendszert vásároljon?
Akkor Itt az idő!


A számadó 30 éves születésnapja alkalmából, a piacon egyedülálló ajánlattal készültünk.

Következő 30 új ügyfelünk számára ingyen adjuk a Számadó vállalatirányítási rendszer licencét!*
Még
új Számadó ügyfélnek érhető el INGYENES licence.

Főbb referenciáink, partnereink

Ügyfeleink visszajelzései

Anna Boros
Anna Boros
2024-06-06
Gyors, szakszerű, eredményes segítség!
Zsolt nádas
Zsolt nádas
2024-01-22
Gyors ügyfélszolgálati intézés
Ott Fruzsina Zsuzsanna
Ott Fruzsina Zsuzsanna
2023-12-20
2002 óta használom a SZÁMADÓ Ügyviteli rendszerét, ez több mint 20 év. Talán nem véletlen ez a sok idő. Nagyon jó felépítésű program, jó probléma megoldó csapat, gyors reagálás! Csak ajánlani tudom mindenkinek!
Mézi Mészáros
Mézi Mészáros
2023-12-12
Jól használható szoftver, segitőkész ügyfélszolgálat!

igényeljen ingyenes élő demo bemutatót és ismerje meg a Számadó vállalatirányítási rendszerét!

  Kérjük, hogy töltse ki az alábbi rövid űrlapot, és munkatársunk 1 munkanapon belül felveszi Önnel a kapcsolatot:

  igényeljen ingyenes élő demo bemutatót és ismerje meg compakta könyvelő programunkat!

   Kérjük, hogy töltse ki az alábbi rövid űrlapot, és munkatársunk 1 munkanapon belül felveszi Önnel a kapcsolatot:

   SZÁMADÓ

   A SZÁMADÓ 30 éve fejleszti megoldásait
   a hazai vállalkozások számára.
   A kis-, közép- és nagyvállalkozások, szervezetek pénzügyi, ügyviteli és menedzsment feladataira kínál kiforrott, jól használható, könnyen
   bevezethető, rugalmasan továbbfejlődő
   szoftvermegoldásokat.

   Képzett és tapasztalt tanácsadó, könyvelő, rendszerszervező és fejlesztő gárdával állunk ügyfeleink rendelkezésére.

   KIEMELT IPARÁGI TAPASZTALATAINK

   - Műtrágya és növényvédőszerek gyártása,
   kereskedelme
   - Malomipar
   - Gumiabroncs és felni kereskedelem
   - Gyártási folyamatok
   - Textil alapanyagok kereskedelme
   - Polcrendszer kezelése, komissiózás
   - Fuvaszervezés, terítőautós rendszer
   - Ügynöki kereskedelem

   ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, elérhetőségeink

   Számadó Szoftver Kft.
   1095 Budapest, Boráros tér 7. (Dunaház)
   Telefon: +36 1 215 0256
   Mobil: +36 20 5207606
   E-mail: mail@szamado.hu
   Adószám: 13642134-2-43

   Copyright © 2023 Számadó Szoftver Kft. | Adatvédelmi tájékoztató
   Honlap fejlesztés, Online marketing: STARS Agency