Skip to main content
Friss elszámolóár, naprakész önköltségi ár: változó felhasználói igények

Friss elszámolóár, naprakész önköltségi ár: változó felhasználói igények

Az elmúlt időszakban sorra következtek be előre nem látható, azonnali döntéseket és változtatásokat igénylő események a cégek életében. A legnagyobb vesztesek csődbe mentek, néhány iparág virágzásnak indult, de a többség jelenleg is küzd a piaci pozíciók javításáért, megőrzéséért. A covid, az orosz-ukrán háború, az infláció, a nyersanyaghiány és a beszállítói láncok megszakadása mind a termelő, mind a kereskedelmi és szolgáltató szektorban szükségszerű válaszlépéseket követelnek meg, azonban ebben a kiélezett helyzetben elég szűk a cégvezetők fegyvertára.

A leépítések és megszorítások helyett a cég működésének optimalizálása látszik a legfenntarthatóbb iránynak, és többen felismerték, hogy leghatékonyabban a vállalatirányítási rendszeren keresztül lehet megközelíteni a problémát. Az ERP-t használó cégeknél előtérbe került az igény új fejlesztésekre, annak érdekében, hogy több, pontosabb és nem utolsósorban gyorsabban hozzáférhető információ álljon rendelkezésre a hatékonyabb működéshez és a túléléshez vagy a pozíciók erősítéséhez.

Vállalatirányítási rendszerek fejlesztésével foglalkozó cégünket két ügyfelünk is, ilyen irányú igénnyel kereste meg a közelmúltban. A műanyagipari termeléssel foglalkozó Ipackchem és az autógumi kereskedelmi és szolgáltató piacon kiemelt szerepet játszó Gumi Profi-Team Kft., más-más megközelítéssel ugyan, de ugyanazt a célt szolgáló fejlesztés mellett döntött válaszul a gazdasági helyzet kihívásaira.

Rendszeresen frissülő elszámolóár

Az Ipackchem Kft.-vel közösen arra kerestünk megoldást, hogy a termelés során használt, de az év elején meghatározott elszámolóár év közben is kövesse le a folyamatosan emelkedő alapanyag- és energiaköltségeket. A megoldás során egy új eljárást terveztünk, ami a havi anyagfelhasználás könyvelése közben azonosítja azokat a termékeket, amelyek receptúrájában olyan összetevő szerepel, aminek a beszerzési ára a vizsgálat időszakban változott. Ezekre a termékekre a rendszer kiszámolja a megváltozott alapanyag- és energiaköltség alapján az új elszámolóárat. Illetve le is könyveli a korábbi és az új elszámolóár közötti eltérés miatti anyagfelhasználás különbségének az értékét. A rendszer a következő hónapban már az új elszámolóárat fogja bázisnak tekinteni a megtermelt áru készletre vétele során.

Naponta frissített önköltségi ár a vállalatirányítási rendszerből

A Gumi-Profi Team Kft. esetében, mint minden kereskedelemmel foglalkozó cégnél, nagy jelentősége van a beszerzési árnak.  A pontos és gyors árinformáció segít, hogy minél gyorsabban tudjon a gazdálkodó alkalmazkodni a piachoz. Ezért döntött a cég amellett, hogy a havi egyszeri ELÁBÉ könyvelés mellé kidolgozzunk egy olyan eljárást, amelynek a segítségével akár naponta lehet önköltségi árat számolni, így gyorsabban jut információhoz a menedzsment. Ráadásul a korábban használt mérlegelt átlagár helyett súlyozott átlagárat számol a rendszer. Ezzel a módszerrel az átlagár közelebb kerül a napi piaci árhoz, így az optimális értékesítési ár meghatározásához pontosabb adat áll a döntéshozók rendelkezésére.

Az ilyen típusú informatikai fejlesztések a mostani helyzetben is jelentős segítséget nyújtanak minden cég működésében, és a jövőre nézve is kiváló befektetések.

Számadó hírek

Munkásságunkról olvasmányosabb formában - böngésszen a legfrissebb történetek között!

SZÁMADÓ VÁLLALATIRÁNYÍTÁSI RENDSZER
A legjobb alkalmat várta, hogy vállalatirányítási rendszert vásároljon?
Akkor Itt az idő!


A számadó 30 éves születésnapja alkalmából, a piacon egyedülálló ajánlattal készültünk.

Következő 30 új ügyfelünk számára ingyen adjuk a Számadó vállalatirányítási rendszer licencét!*
Még
új Számadó ügyfélnek érhető el INGYENES licence.

Főbb referenciáink, partnereink

Ügyfeleink visszajelzései

Adrián Lehner
Adrián Lehner
2023-11-30
Kiváló szoftver, magas szintű szakértői támogatással!
Renáta H.
Renáta H.
2023-11-14
Korrekt cég,ajánlom
Jancsár Zoltán
Jancsár Zoltán
2023-11-09
Kiváló csapat, kiváló szoftver! Köszönöm a közös munkát!
Csepel Verno
Csepel Verno
2023-09-29
Hosszú évek óta használom a Számadó Szoftver Kft programjait. Nagyon meg vagyok vele elégedve.A felmerűlt problémákat kezdetben (ez a 90-es évek) a személyes találkozással oldottuk meg. Ez ma szinte elképzelhetetlen, hogy nagy táskában hurcoltam a számítógépet. Szerencsére a "hurcit" felváltotta az online kapcsolat. Itt továbbra is professzionális, gyors segítséget kaphatok. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Réthelyi Lászlóné VERNO Bt ügyvezető
Éva Döbrei
Éva Döbrei
2023-09-15
Köszönet Gyurkó Ádámnak gyors segítségért! Ügy-Bizt kkt
Csaba Etler
Csaba Etler
2023-07-05
Több mint 10 éve dolgozunk velük, nagyon korrekt és precíz, pontos cég. Amit ígérnek azt betartják! A termékeik jók, megbízhatóak, és folyamatosan naprakészek! Csak ajánlani tudom Őket!

igényeljen ingyenes élő demo bemutatót és ismerje meg a Számadó vállalatirányítási rendszerét!

  Kérjük, hogy töltse ki az alábbi rövid űrlapot, és munkatársunk 1 munkanapon belül felveszi Önnel a kapcsolatot:

  igényeljen ingyenes élő demo bemutatót és ismerje meg compakta könyvelő programunkat!

   Kérjük, hogy töltse ki az alábbi rövid űrlapot, és munkatársunk 1 munkanapon belül felveszi Önnel a kapcsolatot:

   SZÁMADÓ

   A SZÁMADÓ 30 éve fejleszti megoldásait
   a hazai vállalkozások számára.
   A kis-, közép- és nagyvállalkozások, szervezetek pénzügyi, ügyviteli és menedzsment feladataira kínál kiforrott, jól használható, könnyen
   bevezethető, rugalmasan továbbfejlődő
   szoftvermegoldásokat.

   Képzett és tapasztalt tanácsadó, könyvelő, rendszerszervező és fejlesztő gárdával állunk ügyfeleink rendelkezésére.

   KIEMELT IPARÁGI TAPASZTALATAINK

   - Műtrágya és növényvédőszerek gyártása,
   kereskedelme
   - Malomipar
   - Gumiabroncs és felni kereskedelem
   - Gyártási folyamatok
   - Textil alapanyagok kereskedelme
   - Polcrendszer kezelése, komissiózás
   - Fuvaszervezés, terítőautós rendszer
   - Ügynöki kereskedelem

   ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, elérhetőségeink

   Számadó Szoftver Kft.
   1095 Budapest, Boráros tér 7. (Dunaház)
   Telefon: +36 1 215 0256
   Mobil: +36 20 5207606
   E-mail: mail@szamado.hu
   Adószám: 13642134-2-43

   Copyright © 2023 Számadó Szoftver Kft. | Adatvédelmi tájékoztató
   Honlap fejlesztés, Online marketing: STARS Agency